Toen mijn vriend en ik begin vorig jaar onze vakantie wilden plannen, besloten we dat het tijd was voor iets heel anders dan we normaal zouden doen. Normaal gesproken gaan we kamperen of op stedentrip. Maar dat jaar vonden we dat we iets bijzonders moesten gaan doen. We zijn namelijk nog best wel jong, en kamperen kunnen we ons hele leven nog. Zeker als we later kinderen hebben gaat het lastig worden om bijzondere reizen te maken. Het kan natuurlijk wel met kleine kinderen, maar het is toch een hoop geregel en bovendien veel duurder met meerdere personen. Iets unieks zochten we dus, maar wat? We hebben altijd nogal een voorliefde voor Scandinavië gehad, ook al is het daar vaak kil en koud. Ons maakt dat eigenlijk niet zo uit, we houden wel van kou. Dus toen we een advertentie voorbij zagen komen voor reizen in Alaska, keken we elkaar verrukt aan. Dit was wel heel erg koud, maar wat een bijzondere kans! Reizen in Alaska kon wel eens de meest bijzondere ervaring van ons leven worden, en dus twijfelden we geen seconde en bezochten we direct de bijbehorende website: wildalaska.be. Bij Wild Alaska reizen kun je diverse bestemmingen en ervaringen kiezen binnen Alaska en Yukon. Ze maken onderscheid tussen zes verschillende thema’s, binnen hun Alaska reizen, namelijk:

• Bushplane flights: Voor de liefhebber van vliegen.
• Wildlife: Met de nadruk op het spotten van wilde dieren.
• Highways: Touren over langgerekte wegen met spectaculaire views.
• Railways: Touren via trein, voor meer gemak onderweg.
• Cruise: Met een boot langs de mooiste plekjes varen.
• Hiking: Voor de sportieveling die graag actief is in de natuur.

Met mijn vriend door Alaska reizen; een unieke ervaring

Mijn vriend en ik vonden het moeilijk te kiezen tussen al die bijzondere reizen door Alaska. We hebben lang getwijfeld tussen de Alaska rail & road versie (17 dagen treinen en roadtrippen in één) en de Yukon Quest (een 17 daagse road trip met locaties tot zelfs boven de poolcirkel.) Uiteindelijk hebben we die tweede gekozen, omdat deze een wat groter gebied bedraagt dan de eerste, en we zo meer te zien zouden krijgen van dit prachtige land. Want wie door Alaska reizen wil, moet wel zoveel mogelijk zien vonden wij. Zoiets doe je immers maar één keer in je leven. In juni vorig jaar was het eindelijk zo ver, we gingen samen door Alaska reizen. Van tevoren waren we best een beetje zenuwachtig, want het is niet echt je standaard type reis, en we hadden ook geen flauw idee wat we konden verwachten. Natuurlijk zie je heel veel foto’s en lees je de verhalen van op de website, maar toch is het een land waar je je niet echt iets bij kunt voorstellen. Maar na een ietwat onrustige vlucht (ik haat vliegen,) werden we hartelijk ontvangen door de crew van Wild Alaska. We kregen een uitgebreide uitleg en routebeschrijving mee, zodat we zonder problemen onze reis met de auto konden vervolgen. 

The Yukon Quest.

The Yukon Quest is een route die voor een deel door Yukon Canada loopt, en daarnaast door Alaska. Je ziet dus van beide landen een gedeelte, heel leuk! we hebben namelijk in het verleden al door Canada gereisd, maar nog nooit door dit gedeelte. Daarom vonden we het erg leuk dat het was inbegrepen bij sommige Alaska reizen. En doordat we hadden gekozen voor een self-drive roadtrip, beleefden we het gebied heel intens en van dichtbij. We konden stoppen wanneer we maar wilden en hebben ontzettend genoten van het pure landschap. Een ervaring om nooit te vergeten!