Als je een leven leidt en het geluk hebt dat je bijvoorbeeld de leeftijd van 80 of 90 bereikt, dan heb je dus ook 80 of 90 jaar aan ervaringen opgedaan. Iedere persoon die dezelfde leeftijd bereikt heeft dus ook eenzelfde hoeveelheid ervaringen. Maar dat betekent niet dat beide personen ook hetzelfde hebben geleefd. Met ervaring is het immers zo dat je je bewust moet zijn van de ervaring om deze bijvoorbeeld te onthouden of om er van te leren. Als je je nauwelijks bewust bent van je omgeving of je activiteit, dan wordt deze ook niet opgeslagen. Hoe meer je elke dag een gelijke routine doorloopt, des te minder bewust zal je zijn van de ervaringen die je op doet. Hoewel elke dag in principe uniek is en anders dan de dag ervoor, lijken de dagen toch heel erg op elkaar. Je hebt in de ochtend een ontbijtje met een kop koffie, en overdag ben je aan het werk met dezelfde collega’s en in de avond kom je thuis en daar kun je ook weer rekenen op een zekere routine. Als de dagen zo naadloos in elkaar overvloeien, dan heb je soms moeite om je te herinneren wat je gisteren of vorige week aan het doen was. Je hebt het immers niet opgeslagen. Om je geest en bewustzijn dus weer eens helemaal te activeren kun je kiezen voor een Lapland vakantie. Want ook al zou je het proberen, het is vrijwel onmogelijk om niet onder de indruk te zijn van alle indrukken die je opdoet tijdens een Lapland vakantie. Lapland is immers een gebied zoals geen enkel ander gebied in Europa. In de wintertijd is het landschap veelal bedekt met een magische laag sneeuw. En dan hebben we het dus niet over het dunne laagje poeder dat in Nederland af en toe op de weg ligt en wat in Nederland dan ook al snel in smerige smurrie verandert. In Lapland vind je sneeuw zoals je dat kent uit de Disneyfilms zoals Frozen. Maar Lapland is meer dan alleen sneeuw. Je kunt er immers ook in de zomer naar toe gaan, maar als je het Noorderlicht wilt zien, dan is het beter om toch in de winter te gaan. Je hebt dan simpelweg de meeste kans om het Noorderlicht te aanschouwen tijdens de Lapland vakantie. Maar Lapland is niet een land waar je zelf zomaar even naar toe reist. Een beetje planning en een stukje begeleiding is dan ook zeker aan te raden. Dus als je weer eens als vanouds een echte ervaring wilt opdoen die je bijblijft, dan kun je voor een Lapland vakantie terecht bij Xplore the North.

De perfecte Lapland vakantie boek je via Xplore the North

Lapland is een uniek gebied met enorm veel mogelijkheden qua:

  • Routes
  • Lodges
  • Excursies
  • Tochten

Het is dan ook fijn dat je voor een Lapland vakantie terecht kunt bij een reisorganisatie waar men zelf ook bekend is met het gebied. De reisleiders van Xplore The North zijn zelf meerdere malen in Lapland geweest en weten ook precies waar je moet zijn voor een top vakantie. Daarom doe je er goed aan om voor een Lapland vakantie een beroep te doen op Xplore the North.

Kijk snel op xplorethenorth.be voor meer informatie

Mocht je nieuwsgierig zijn naar de mogelijkheden van een Lapland vakantie, dan kun je uiteraard altijd even op de site kijken om te ontdekken wat je mogelijkheden zijn. Daarna kun je altijd contact opnemen met één van de leden van het Xplore the North team.