Voor veel mensen is door Peru reizen een vurige wens. Met haar onschatbare culturele rijkdommen die dateren uit diverse tijdperken, is een rondreis door het land voor cultuurfanaten onovertroffen. De beste periode om door Peru te reizen is tussen april en november. Deze periode overlapt grotendeels het droge seizoen en kenmerkt zich over het algemeen door een aangenaam en zacht klimaat. Als je ook de droom hebt om door Peru te reizen, neem dan vooral contact op met reisbureau Atacama of ga een langs zodat ze je meer informatie kunnen geven over wat misschien wel de vakantie van je leven kan zijn.

Het ruime aanbod van Atacama wanneer door Peru wil reizen

Een vurige wens voor de meesten; door Peru reizen!Wanneer je door Peru wil reizen spreek je eigenlijk van een rondreis. Atacama organiseert diverse rondreizen zodat er voor iedereen wat bij zit. Enkele voorbeelden van rondreizen door Peru zijn:

  • Tambo Inka; Deze reis duurt 14 dagen. Tijdens deze reis zal je kennismaken met de hoogtepunten van Peru. Het is belangrijk om tijdens de eerste dagen wanneer je er arriveert wat kalm aan te doen, deze reis staat namelijk bekend om het kortademig en vermoeid zijn en een lichte hoofdpijn. Het is hier belangrijk om goed te slapen en lichte maaltijden te nemen met genoeg water en zo min mogelijk alcohol. Je bezoekt onder andere de Colca Canyon, een boottocht op het Titicacameer en je zult vliegen naar Cusco waar je de Machu Picchu en de Heilige Inca vallei zult aanschouwen!
  • Voor de meer actieve vakantiegangers is er de reis genaamd The last Inca; Dit is een reis van 17 dagen. Je zult langs de special bites gaan in Noord en Zuid Peru. Je zult naar de verloren steden van de Inca en de Chachapoyas cultuur gaan waar je de Machu Picchu en het Fort Kuelap zult aanschouwen. Ook zul je afreizen naar het meest afgelegd gebied van Tambopata NP, Apurimac Canyon en Humantay Lake en nog veel meer!
  • Wanneer je er even kort tussenuit wil, maar wel nieuwe en spectaculaire culturen en omgevingen wil ontdekken, is de Regenboog Trekking iets voor jou! Dit is namelijk een 2-daagse reis waarbij je vanuit Cusco met een privé Engelssprekende gids, kok en noodpaard een tweedaagse trekking zal beleven. Je zult onder andere de Rainbow Mountain, Vinicunca Trek en Cusco zien. Er is veel aandacht voor acclimatisatie en het vermijden van de massatoerisme, je overnacht op een adembenemende locatie in een tent met volpensioen.
  • Je kunt ook kiezen voor een combinatiereis met het wereldwonder de Machu Picchu en de Salar de Uyuni; Trans Andes. Je zult niet alleen reizen naar Peru, je zult ook een stukje Bolivië meepakken! Je zult Inca overblijfselen tegenkomen rond Cusco, de Machu Picchu en in de Heilige vallei en je zult over het Titicacameer varen en in de omgeving van La Paz. Ook heb je een 3-daagse privé jeepexpeditie over de Salar de Uyuni en door de Zuid-Lipez woestijn. 

Waarom door Peru reizen?

Waarom door Peru reizen? Ja, dat is een goede vraag! Wanneer je door Peru gaat reizen leer je zo veel nieuwe dingen kennen, een nieuwe cultuur, een nieuwe omgeving, nieuwe maaltijden, ga zo maar door. Sommige mensen zeggen zelfs wanneer ze naar een ver oord gaan, bijvoorbeeld door door Peru te reizen, ze zichzelf tegen komen en bij terugkomst precies weten wat ze willen en veel meer ontdekt hebben over zich zelf.. Wat wil ik eigenlijk bereiken met mijn leven, is dit wat ik wil? Zo draagt door Peru reizen ook nog bij aan je persoonlijke ontwikkelingen.